3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:28
No menu items!

Elicopterul SMURD prăbușit în Republica Moldova, la a 12-a misiune în țara vecină. Cine erau membrii echipajului

spot_img

Elicopterul SMURD care s-a prăbușit, joi, în Republica Moldova, executa a 12-a misiune în țara vecină, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale, au precizat, joi, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Potrivit MAI, o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai IPJ Iași, sub coordonarea procurorilor militari, va merge joi seara în Republica Moldova, pentru a participa la cercetarea la fața locului.

Specialiștii Poliției Române, conduși de directorul Institutului Național de Criminalistică din IGPR, chestor de poliție Gabriel Țîru, se vor deplasa cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de eveniment și cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Menționăm că la acest moment aparținătorii celor decedați în misiune au fost anunțați de către echipe de polițiști și psihologi, iar ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale.

De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați”, se mai precizează în comunicatul MAI.

Cei 4 membri ai echipajului care și-au pierdut viața în misiune sunt:

Comandantul echipajului – comandor Gavril Doru, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4.181 ore. Era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.

Cdor Gavril Doru

Copilotul – căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din  01.09.2008. Avea o experiență de zbor pe elicopter de 1.480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.

Cpt Cdor Socae Voicu

Dr. Dumea Mihaela – medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de Medicina și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, avea 39 de ani și încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani. Avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil.

Dr Dumea Mihaela

As. Sandu Gabriel – asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.

As. Sandu GabrielR.D.