26.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 18:35
No menu items!

Dragoș Doroș: În primele 4 luni, ANAF a încasat cu 1,6 mld. lei mai mult decât în ianuarie-aprilie 2015

spot_img

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat, în primele patru luni din acest an, venituri la bugetul de stat cu 1,6 miliarde de lei peste cele consemnate în perioada similară a anului 2015 și a recuperat mai mult de trei sferturi din reducerea de TVA, atât cota generală, cât și cota pentru produsele agroalimentare, a declarat marți Dragoș Doroș, președintele ANAF.

”Pe primele patru luni ale anului 2016, am încasat cu 1,6 miliarde de lei mai mult decât în primele patru luni din 2015 în condiții mai vitrege: TVA a scăzut cu 15 puncte procentuale la alimente și cu patru puncte, cota generală. În plus, am recuperat trei sferturi din reducerea de TVA. În primele nouă zile din mai 2016, am încasat cu 770 de milioane de lei mai mult decât s-a încasat în primele nouă zile din mai 2015”, a spus Doroș, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că obiectivul ANAF vizează îmbunătățirea relației cu contribuabilii, astfel încât să se obțină bani mai mulți prin dialogul cu plătitorii de taxe și mai puțin prin măsuri intempestive, iar în maxim trei ani să devină o instituție care oferă servicii contribuabililor.

T.S.