23.2 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:08
No menu items!

Două fetițe românce pierdute în Anglia, găsite de o polițistă, tot româncă, alertată de țipetele mamei

spot_img

Două fetițe de 10 și 11 ani de origine română s-au rătăcit de mama lor în Coventry, Anglia. Țipetele disperate ale femeii, în limba română, au fost auzite de o tânără polițistă, originară din România. Ea a recunoascut limba și a sărit imediat să o ajute pe mama disperată.

Alina Pleșea, o tânără cadet de poliție, se întocea împreună cu echipa ei la secția de poliție din oraș după ce supraveghease desfășurarea unui festival. La un moment dat, tânăra a auzit o femeie care țipa disperată în limba română după fiicele ei pe care nu reușea să le găsească.

„Era panicată și se străduia să comunice cu ofițerii, dar eu am recunoscut limba, așa că m-am oferit să intervin. I-am putut oferi sprijin, am obținut mai multe informații despre locul unde ar fi putut pleca și, din fericire, fetele au fost rapid localizate și reunite“, a declarat Alina, tânăra polițistă româncă.

În prezent, Alina face un stagiu de practică în cadrul poliției cu o echipă care se ocupă de criminalitatea cibernetică, în timpul unei pauze de un an de la cursul de criminologie și psihologie de la Universitatea Coventry.

A început să lucreze ca lider de cadeți abia la începutul lunii septembrie.

Cora Dumitrescu