14.6 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 13:52

Fiicele unui cunoscut jurnalist român au murit în tragedia aviatică de la Milano

spot_img

În tragedia aviatică de la Milano și-au pierdut viața și fiicele cunoscutului jurnalist de Formula 1, Dan Alexandrescu. Acesta a murit anul trecut în urma unui infarct. Cele două fiice ale lui se aflau în avionul privat al miliardarului Dan Petrescu. În urma prăbușirii aparatului de zbor nu a supraviețuit niciun ocupant, toate cele opt persoane aflate la bord au decedat.

Claire şi Emilie Alexandresco, fiicele cunoscutului ziarist din România se află printre persoanele care au murit, după ce avionul privat al omului de afaceri Dan Petrescu, înmatriculat în România s-a prăbuşit peste o clădire, la Milano.

Dan “Miki” Alexandrescu a făcut carieră la TVR în anii ’90, acolo unde a comentat ani în șir Formula 1, după care a trecut la Pro TV.

El devenise cetăţean francez după plecarea din România, în anul 1981, iar fetele sale aveau cetăţenia franceză. 

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică la scurt timp după decolare peste o clădire din Milano aflată în construcție.

Dan Petrescu,în vârstă de 68 de ani, soția de 65 de ani și fiul lui de 30 de ani au decedat.

Cu o avere estimată la 3 miliarde de euro, Dan Petrescu avea afaceri în domeniul imobiliar și al comerțului.

Avionul înmatriculat în România, care s-a prăbuşit la Milano şi era pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu, este unul foarte sigur, iar cauzele căderii lui pot fi multiple, spun experţii.

La doar trei minute de la decolare a pierdut brusc peste 80 de metri altitudine. La ora 14, 7 minute și 56 de secunde a fost înregistrat ultimul semnal al avionului. Există martori care spun că aeronava ar fi fost deja cuprinsă de flăcări înainte de a se prăbuși.

Astfel, prima ipoteză avansată în cazul căderii aparatului de zbor din Italia este că motorul a cedat, spune expertul în aviație Dan Andrei.

“Pilatus este socotit acum cel mai sigur avion turbopropulsor cu un singur motor”, a declarat expertul în aviație Dan Andrei.

                                                                                                C.Dumitrescu