marți, 19 ianuarie 2021 - 17:52

De ce trebuie exclusă din magistratură judecătoarea Camelia Bogdan

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit...

În ce condiții sunt exceptați de la carantină românii din Marea Britanie la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o hotărâre privind intrarea în țară a românilor care sosesc din Marea Britanie, în cadrul...

Avocatul Grupului de Investigații Politice a susținut, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, motivele pentru care judecătoarea Camelia Bogdan trebuie exclusă din magistratură.

Iată mai jos motivele și argumentele invocate de avocatul GIP, Costel Gâlcă, în fața judecătorilor Înaltei Curți:

– Fapta Cameliei Bogdan este atât de gravă încât face imposibilă menținerea ei în magistratură.
– Camelia Bogdan și-a folosit cunoștințele pentru evitarea sistemului de incompatibilități, în vederea obținerii unor foloase materiale pentru sine, punând astfel în pericol imparțialitatea justiției. 
– Camelia Bogdan a participat ca lector la cursuri de formare profesională organizate și plătite de către o parte civilă aflată într-un dosar penal pe care îl judeca.
– Camelia Bogdan a fost plătită direct de Ministerul Agriculturii, prin intermediul unui vehicul de plată, respectiv firma de consultanță FDI TOP Consult SRL.
– FDI Top Consult SRL doar a propus candidatura Cameliei Bogdan, Ministerul Agriculturii a fost cel care a selectat-o.
– Curtea de Conturi a României a stabilit că banii primiţi de Camelia Bogdan de la Ministerul Agriculturii sunt nejustificați, iar selectarea ei ca lector a fost dubioasă.
– Camelia Bogdan nu îndeplinea condiția de a avea minim 3 ani experiență dovedită în consultanță privind aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune, astfel încât nu era eligibilă pentru funcția de lector consilier juridic.
– Camelia Bogdan a încercat să inducă în eroare judecătorii, susținând că era expert al Comisiei Europene în 2014, atunci când a luat banii de la Ministerul Agriculturii. În realitate, ea a devenit expert european abia în 4 iulie 2017, la 3 ani de la data la care luase banii și la 5 luni de la excluderea sa din magistratură.
– Camelia Bogdan cunoștea faptul că inițiatorul și beneficiarul cursurilor la care preda era Ministerul Agriculturii. Ea a semnat sute de diplome oferite de Ministerul Agriculturii participanților la cursurile respective. Toate diplomele semnate de Camelia Bogdan poartă antetul Ministerului Agriculturii.
– Participanții la cursurile predate de Camelia Bogdan nu erau profesioniști ai dreptului. Din cei 248 de funcționari ai Ministerului Agriculturii cărora le-a predat Camelia Bogdan doar 6 (șase) erau juriști.
– Contrar susținerilor Cameliei Bogdan, sumele de bani pe care le-a primit cu titlul de remunerație, nu provin din fonduri europene, ci sunt bani ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
– Camelia Bogdan a ignorat complet minimele norme de reținere, independență și imparțialitate ale unui judecător, participând la cursuri organizate de una din părțile aflate într-un dosar pe care îl judeca.
– Camelia Bogdan s-a folosit de relația de prietenie cu președintele ANI, Horia Georgescu, pentru a evita procedura de constatare a incompatibilității.
– Pe întregul parcurs al cercetării disciplinare, Camelia Bogdan a făcut presiuni asupra magistraților: a solicitat constatarea incompatibilității inspectorilor judiciari care instrumentau cazul; a solicitat constatarea incompatibilității inspectorului-șef; a recuzat judecătorii din cadrul Secției pentru judecători în materie disciplinară a CSM. 
– Presiunile au continuat și în faza de judecată în fond. Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații și la adresa președintei completului de la Înalta Curte care judecă excluderea ei din magistratură.
– Camelia Bogdan a trimis toate aceste sesizări și structurilor de cercetare penală.
– Camelia Bogdan a făcut toate demersurile pentru a eluda normele legale și pentru a ascunde ulterior sub aparența legalității propriile fapte.

Andrei Tudor

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres...

Marcel Ciolacu a fost acasă la Viorica Dăncilă, care i-a făcut un ceai de fructe. Ce povestește fostul premier PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a descris, într-o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, momente din perioada în care a fost premier. Printre...

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a...

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Ce comentarii i-au scris bucureștenii

Nicuşor Dan a încercat să-și explice afirmațiile făcute luni seară, la Digi24, când a spus că este normal să ai 19 grade în casă....

Deloitte: Companiile vor să recalifice peste o treime din angajați, pe fondul automatizării

Companiile globale plănuiesc să recalifice peste o treime (34%) din forţa de muncă, în următorii trei ani, ca urmare a transformării tehnologice, conform unui...