Daniel Ghiță, în Piața Victoriei, pentru legea răspunderii magistraților. VIDEO

Printre protestatarii care au manifestat duminică în Piața Victoriei s-a aflat și celebrul luptător multiplu campion internațional Daniel Ghiță, care a cerut o lege pentru răspunderea magistraților.

Fostul campion K1 susține legea răspunderii magistraților și prin prisma faptului că că este victima atât a unor escroci, cât și a procurorilor care de mai bine de trei ani îi țin dosarul pe loc, protejându-i pe cei care l-au înșelat.

„Toată lumea se întreabă de ce ies eu în piață pentru legea răspunderii magistraților”, a scris Ghiță pe Facebook. „La Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, am depus sesizare penală și surpriză, procurorul de caz, care este azi Prim Procuror, a clasat dosarul cu «fapta nu există», deși era un referat al Poliției de 35 de pagini care explică fapta penală, repetată de nenumărate ori”, arată Ghiță.

El spune că Parchetul a clasat de două ori „în bătaie de joc dosarul”, de două ori instanța anulând clasarea”. „Abuzuri grave, iar procurorul stă bine mersi pe scaun și nu a răspuns pentru faptele lui”, comentează Daniel Ghiță.

„Am depus dosar pentru înșelăciune și abuz de încredere, am fost escrocat cu 163.000€, dar procurorul de caz, tine pe rol din 2014 dosarul, tergiversează, deși Poliția vede fapta penală. Acești oameni au comis fapte penale pe banda rulantă, fără sa fie deranjați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu”, spune Daniel Ghiță.

În Piața Victoriei, Daniel Ghiță a afișat un carton mare, pe care a scris „Nimeni nu este mai presus de lege”, alăturid e hashtagul „numairezist” spunând că susține legea răspunderii magistraților”, în ciuda trendului din stradă, unde mulțimea se opune unei astfel de legi.

„Îmi cer scuze că nu am avut pamflete perfecte, doar mâzgălite cu o cariocă. A fost neorganizat de ONG și grupuri civice, neplătit de nimeni. M-a criticat toată lumea. Scuze, fraților că mi-am permis să mă prezint așa în Piața Victoriei”, a scris Daniel Ghiță pe Facebook.

Celebrul luptător vrea să meargă înainte cu demersul său „Nimeni nu e mai presus de lege, nici procurorii!”. De altfel, el nu face deosebire între cei ce s-ar afla în fața legii – „Sunt la manifestație pentru legea răspunderii magistraților, a procurorilor, politicienilor și tuturor organelor publice din România!”.

Andi Topală

NICIUN COMENTARIU