14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 0:44

Dacian Cioloș anunță ce intenții are față de Raed Arafat

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că nu se gândește acum la o demitere a coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ci dorește ca sistemul de urgență să funcționeze mai bine.

Față de raportul elaborat de Corpul de control al prim-ministrului și de punctul de vedere formulat de Departamentul pentru Situații de Urgență, Dacian Cioloș a precizat că nu se gândește „la o demitere sau la o numire în contextul ăsta”. „Eu vreau să văd cum putem îmbunătăți sistemul în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum funcționează. Am cerut Corpului de control să aibă discuții de clarificare și cu Ministerul de Interne și cu Ministerul Sănătății, să vedem ce date în plus avem față de concluziile pe care le-a tras Corpul de control și, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuție cu toată lumea ca să vedem ce măsuri de îmbunătățire a sistemului putem lua pentru perioada următoare”, a declarat Cioloș, înainte de a participa la bilanțul ANAF pe anul trecut.

Premierul a menționat că are discuții civilizate cu Raed Arafat și că, la nivelul Guvernului, nu există o stare de conflict, așa cum există impresia. „Toată lumea are impresia că noi trăim acolo în Guvern într-un conflict permanent, să dăm afară oameni, să îi numim pe alții, nu, nu mi se pare… eu am avut discuții tot timpul foarte civilizate cu domnul Arafat și încă o dată cred că cei care au responsabilități în Guvern trebuie să își concentreze atenția pe ceea ce au de făcut în Guvern și nu pe tot felul de astfel de dezbateri. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau în instituții și instituțiile trebuie să își asume responsabilitatea”, a adăugat Cioloș.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a avut, luni, o întâlnire cu șeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, pentru a-i prezenta acestuia din urmă raportul DSU privind intervenția de urgență la clubul Colectiv, după ce un alt raport, al Corpului de control, arăta că intervenția respectivă a fost lipsită de coordonare.

Valeriu Motoc