25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:39
No menu items!

Cioloș: N-am fost și nu voi fi ofițer acoperit. În ce context a făcut declarația

spot_img

Premierul Dacian Cioloș a afirmat marți, înaintea bilanțul ANAF, că nu a ridicat problema folosirii cartelelor pre-pay din România în pregătirea unor atentate pentru că ar fi ofițer acoperit, ci pentru că a dorit să aducă acest subiect în dezbaterea societății românești.

„Vreau să fie foarte clar: nu am niciun interes, nu am avut niciun obiectiv ascuns când am spus lucrurile astea (despre folosirea cartelelor pre-pay din România – n.r.). Cred că e important să ne învățăm în societatea românească să discutăm așezat și să luăm decizii în cunoștință de cauză. Nici n-am spus că trebuie luată o decizie sau alta. Am spus că avem nevoie de o dezbatere în societatea românească, cu cărțile pe masă, asta am spus. N-am spus-o pentru că aș fi… cum am văzut acum unele interpretări că sunt ofițer acoperit că am spus lucrul ăsta. N-am fost și nu sunt și n-o să fiu niciodată și nu pentru asta spun niște lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoșim și să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspirației, că iese un prim-ministru să spună niște lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze”, a declarat Cioloș, înainte de a participa la bilanțul ANAF pe 2015.

Cioloș a precizat că nu a afirmat că în pregătirea atentatelor de la Bruxelles ar fi fost folosite cartele pre-pay din România, ci că pe baza unor informații ale SRI a spus că acestea ar fost folosite în alte atentate.

„Nu știu dacă au fost folosite la atentatele de la Bruxelles (cartele pre-pay din România – n.r.) și nu am spus niciodată lucrul ăsta. Am văzut toate discuțiile, care au fost interpretări de fapt, la ceea ce am spus. Eu am spus și, de fapt, am avut informația asta de la SRI, nu e niciun secret că în pregătirea unor atentate au fost folosite și cartele pre-pay din România. Nu am spus că au fost la Bruxelles sau în altă parte, nu știu lucrul ăsta”, a subliniat Cioloș.

R.D.