Cine este procurorul care vrea capul lui Tăriceanu. Coordonator la Freedom House, ONG-ul de casă al Monicăi Macovei

Procurorul care instrumentează dosarul în care se cere urmărirea penală a președintelui Senatului este Marius Bulancea, nimeni altul decât fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, informează Antena 3.

Marius Bulancea, cercetat și el, alături de Kovesi, de Inspecția Judiciară, a coordonat pe bani mulți proiecte la asociația Freedom House, condusă de Cristina Guseth, prietena bună a Monicăi Macovei. Potrivit Luju.ro, Bulancea este cel care a fabricat dosarul care a dus la căderea procurorului general Tiberiu Nitu, achitat în final definitiv, pe motiv că fapta nu există.

Procurorul a participat la diverse întâlniri cu oficiali ai Ambasadei SUA, alături de Kovesi. Soția procurorului Bulancea, judecătoarea Diana Bulancea, de la Curtea de Apel Bucureşti, a lucrat şi ea la Freedom House, apărând printre „trainerii” acestei asociaţii, scrie Luju.

Anul trecut, Marius Bulancea a participat, alături de Kovesi, la o dezbatere organizată de Grupul de Dialog Social, unde a fost prezent și Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU