-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:27
No menu items!

Este un gest necreștinesc lingușirea șefilor / VIDEO

spot_img

Este bine să fim verticali şi să avem coloană vertebrală, să evităm în viaţă idolatrizarea “mai marilor noştri”. Este un gest necreştinesc linguşirea şefilor.

Ce scrie în Ceaslov? “Veniţi să ne închinăm şi să cădem la însuşi Hristos Împăratul şi Dumnezeul nostru!”

Este o greşeală fundamentală la noi în creştinism, care se repetă de mult, mult timp. Eu am 50 de ani şi o tot văd, nu ştiu voi de când o vedeţi. Linguşirea şefilor!

Domnule, avem icoane, în cultul ortodox, pentru cultul venerării, avem icoanele sfinte şi moaştele! Învăţaţi-vă să aveţi coloană vertebrală! Să fiți verticali! Noi nu suntem protozoare şi metazoare să mergem veşnic în patru labe, cu linsul uşii, cu linsul clanţei, care sunt semne ale mărunțimii de cuget și sfârşitul lui.

Nu sunt semne ale venirii lui Iisus, SUNT SEMNE ALE SFÂRŞITULUI UMAN, AL DEZUMANIZĂRII!

Dacă tu idolatrizezi un trup care mănâncă şi bea ca tine, dacă tu idolatrizezi un trup care este mai neputincios şi îl ridici în slăvi, oare nu îi sporeşti prostia din el? Corectaţi-vă fraţilor dacă vreţi să fiţi oameni verticali în viaţă şi dacă vreţi ca Dumnezeu să se uite ca noi şi rugăciunea noastră să fie primită la Dumnezeu. Prefăcătoria, viclenia şi linguşeala nu sunt virtuţi creştine.

“Nu vă nădăjduiţi spre boieri, spre fiii oamenilor, întru care nu este mântuire” (Psalmi 145, 2). “Mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.” (Mt 24:10). Și completează Evanghelia: “Crezând că aduceţi slujbă bună lui Dumnezeu.” Nu!

Verticalitatea şi demnitatea unui neam a constat și în război, şi în sânge. Nu diplomaţia a rezolvat problemele lumii! Uneori sabia a hotărât Cine ori Cine! Dar au fost lupte vitejeşti, pentru că, altfel, n-ar fi fost eroii! Ce ar fi fost, spune Petre Ţuţea – “Istoria Românilor” – fără un Decebal, fără un Mircea cel Bătrân, fără un Lăpuşneanu, fără un Vlad Ţepeş, fără un Mihai Viteazul, fără un Ştefan cel Mare? Un câmp de mieluşei!

Deci, în momentul în care suntem ca nişte moluşte în acvariu şi ne mişcăm, în virtutea inerţiei, după curentul cald sau rece al acvariului…ori după mâncarea pe care ți-o dă stăpânul şi nu ești în stare să îți câştigi propria verticalitate şi demnitate, nu mai eşti om. Eşti slugă! Devii sclavul propriei tale neputinţe! Şi are Bolintineanu o vorbă: “decât o viaţă-n genunchi, mai bine o moarte în picioare“.