9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:20

Cei mai criticați primari bucureșteni, câte o lună de concediu. Unde au plecat politicienii în vacanță

spot_img

Cei mai criticați primari pentru lipsa de interes în rezolvarea problemelor bucureștenilor și pentru inactivitate – Nicușor Dan, primarul general al Capitalei și Clotilde Armand, primarul sectorului 1 – au plecat în concedii pentru cel puțin 3 săptămâni. 

În timp ce Bucureștiul se sufocă de gunoaie, șobolani și țânțari, cei doi primari au ales să se relaxeze și să amâne rezolvarea urgentă a unor probleme de sănătate publică precum deratizarea, dezinsecția și salubrizarea.

Nicuşor Dan a dat startul vacanței încă de la începutul lunii august. Prima parte a concediului a ales s-o petreacă pe litoralul românesc, mai precis în staţiunea Olimp, unde a şi fost fotografiat de turişti. 

Urmându-i rapid exemplul, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a decis să-şi acorde şi ea timp de odihnă, drept pentru care şi-a delegat atribuţiile, tot pentru trei săptămâni, şi a plecat în Franţa.

Liberalii, mai aproape de casă

Nici parlamentarii, nici membrii Guvernului nu au renunțat la vacanțe, deși au optat pentru concedii mai scurte și mai aproape de casă. 

Astfel, pregătirea Congresului Naţional al PNL, dar şi scandalul privind dosarul penal și condamnarea în SUA a lui Florin Cîţu a pus pe jar întreg partidul, indiferent de tabară.

În timp ce președintele PNL Ludovic Orban a anunţat de luni bune că anul acesta nu va pleca în vacanţă, de partea cealaltă, Florin Cîţu a promis că va merge în Vama Veche.

Cea mai înfocată susţinătoare a premierului, Alina Gorghiu, nu a renunțat la concediu pe care a ales să și-l petreacă în Croaţia, de unde a postat zilnic fotografii pe rețelele de socializare, enervându-i pe mulți dintre cei care o urmăresc pe Facebook. De la „Rog sugestii de cărţi de citit la soare, la mare” până la „Câți nu au făcut greșeala asta în tinereţe?” pentru a-i lua apărarea favoritului său Florin Cîţu, Gorghiu și-a atras valuri de antipatie și critici în comentarii cu lipsa ei de inspirație. 

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău şi unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Ludovic Orban a ales și el să-și petreacă vacanţa în România, cât mai aproape de casă.

Tot locații din România au ales și colegii săi de partid Rareș Bogdan (pe litoralul românesc) și Lucian Bode. 

Mai discreți decât mulți dintre liberali, inclusiv pe rețelele de socializare, liderii USR -PLUS au ales și ei concedii aproape de casă. Devenit tătic săptămâna trecută, vicepremierul Dan Barna, co-președinte al USR – PLUS, a decis să rămână acasă în această vară.

Iar Raluca Prună, fost ministru al justiției în Guvernul Cioloș, a ales o vacanţă în Spania, dar şi multe weekenduri în România, în satele săseşti din Transilvania. 

Roxana Toma