19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 10:51
No menu items!

Florin Cîțu ne sfidează din nou: „Niciun moment nu m-am gândit să îmi dau demisia”

spot_img

Premierul Florin Cîțu nu încetează să sfideze în cazul dosarului penal și a condamnării sale în SUA, cu 20 de ani în urmă, după ce a fost prins băut la volan. De la Palatul Victoria, Cîțu a continuat, sâmbătă, să minimalizeze întreaga situație: „Am discutat cu domnul președinte și cred că este foarte clar. (…)Nu, niciun moment nu m-am gândit să îmi dau demisia. (…)Nu am adus în discuție acest eveniment în discuțiile cu președintele. La numirea mea în funcția de premier, s-a respectat întreaga procedură. Nu am considerat că este important, nu am considerat relevant acest subiect”, au fost doar câteva dintre declarațiile premierului. 

Astfel, Florin Cîțu a declarat că nici un moment nu s-a gândit la demisie după scandalul dosarului penal din Statele Unite, „un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicații asupra a ce facem azi”. El a spus că nu l-a informat pe președintele Iohannis în ceea ce privește condamnarea sa.

Cele mai importante declarații ale lui Florin Cîțu: 

 • A rămas în discuție greșeala mea. Vreau să clarific anumite aspecte. În România, în legislație, pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ORNISS.
 • Nu am adus în discuție acest eveniment în discuțiile cu președintele. Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier. Nu am considerat că e un element important, poate ar fi trebuit(…)Știu că un coleg i-a arătat domnului Orban hârtia care a apărut acum în spațiul public, deci bănuiesc că știa.
 • Am discutat cu domnul președinte și cred că este foarte clar. Aceasta nu este o situație penală, sunt legislații diferite în SUA și România.
 • Nu, niciun moment nu m-am gândit să îmi dau demisia. În continuare, avem reforme de îndeplinit, avem lucruri de dus la capăt și nu trebuie să influențeze un eveniment de acum 21 de ani.
 • Nu am considerat relevant acest subiect, cazierul meu din România e curat. Poate că ar fi trebuit să o fac.
 • Am auzit și eu declarații ale colegilor de coaliție și am rămas surprins neplăcut. Nu am auzit astfel de declarații de acest tip în momentul în care directorul CFR a lăsat 8 ore oamenii în câmp sau când alții dădeau mâna pe sub masă cu cei de la PSD.
 • Aș spune ceea ce spun fiecărei persoane, după ceea ce mi s-a întâmplat mie. Nu trebuie niciodată amestecate alcoolul și condusul. În SUA este mai dură legislația și aș dori ca și în România să avem toleranță zero față de cei care urcă băuți la volan.
 • Cazierul meu este curat, poate ar fi trebuit să spun ce s-a întâmplat acum 21 de ani. Avocatul a făcut totul, eu sunt economist, nu jurist.
 • Era o sâmbătă, 3 decembrie. Fusese ziua colegului de cameră și de acolo veneam. Am băut îndeajuns ca să depășesc limita legală. Cred că bere am consumat.
 • Întrebat dacă a băut mai mult de șapte-opt beri, Cîțu a răspuns: „Nu, nu pot să duc șapte-opt beri”.
 • Dar am băut ca să depășesc limita legală. (…) Am stat (în custodie – n.r.) până la terminarea tuturor procedurilor din statul Iowa. (…) Din ce mi-aduc aminte nu au fost 48 (de ore – n.r.), dar am plătit tot ce a fost nevoie sau dacă a fost nevoie.
 • În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început și pe care trebuie să le ducem la capăt. Un eveniment care s-a întâmplat acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are niciun fel de implicații în ceea ce facem noi astăzi.

Raluca Dan