6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 20:11
No menu items!

Bulgari, prinși cu teste COVID falsificate la frontiera României

spot_img

Trei cetățeni bulgari au încercat să intre în România folosind teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățenii bulgari, doi bărbați, în vârstă de 17, respectiv 41 de ani, și o femeie, în vârstă de 38 de ani, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier pentru a intra în România.

Aceștia dețineau teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, însă autoritățile române au decis să le verifice, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora. Astfel, la solicitarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentele prezentate de aceștia nu au fost eliberate de clinicile menționate în certificate.

Cetățenii bulgari au fost întorși din drum, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceștia au fost preluați de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Infecția cu COVID-19 face ravagii în Bulgaria

Marți, Bulgaria a raportat un număr record de decese zilnice cauzate de coronavirus-334, în condițiile în care țara cu cei mai puțini vaccinați din Uniunea Europeană se confruntă cu al patrulea val al pandemiei, potrivit datelor oficiale citate de Reuters.

Peste 8.500 de persoane au fost spitalizate, dintre care 734 în unități de terapie intensivă.

Țara a introdus luna trecută un permis de intrare pentru sănătate în majoritatea spațiilor închise, într-un efort de a limita răspândirea infecției și de a accelera vaccinările, în condițiile în care doar 30% dintre adulți sunt complet vaccinați.

                                                                                                                    Adina Silav