2.8 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 6:17
No menu items!

Aberațiile din turismul românesc. O plimbare dus-întors cu telecabina de la Bușteni, cât prețul unui bilet de avion București – Paris

spot_img

Tot mai mulți turiști se plâng de prețurile mari din stațiunile montane. Un exemplu, dat tot mai des, este telecabina din stațiunea Bușteni unde tarifele au devenit greu suportabile de către turiști. Practic, o familie cu un copil până în 12 ani, plătește pentru plăcerea unei plimbări până la Babele peste 400 de lei.

Transportul pe cablu în stațiunea Bușteni a devenit un lux pentru turiştii care vor să ajungă cu telecabina până la Babele. Tarifele au crescut atât de mult încât o familie cu un copil va cheltui o sută de euro pentru un traseu complet urcare-coborâre, scrie Adevărul.

Potrivit site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele costă 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil cu condiţia ca acesta din urmă să nu fie mai mare de 12 ani. În caz contrar, copilul va plăti bilet întreg, de adult.

Există şi varianta ca turiştii să cumpere doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru coborâre, dar în acest caz tariful este de 90 de lei de persoană, pentru un adult, şi 50 de lei pentru copil.

În cazul în care turistul dorește să ajungă de la Babele la Peștera atunci trebuie să bage și mai adânc mâna în buzunar pentru că prețul se dublează.

Un tichet tur-retur Babele- Peştera costă 150 de lei pentru un adult şi 75 de lei pentru un copil.

Reduceri de preţ sunt oferite doar pensionarilor și acestea sunt de doar 5% din prețul biletului. Persoanele cu dizabilități au gratuitate, însă nu şi însoţitorii acestora, care trebuie să plătească biletul la preţ întreg.

Studenţii nu beneficiază de gratuitate şi nu se mai fac reduceri nici în cazul grupurilor.