14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:13

VIDEO Cel mai mare iaht rezidențial din lume este fabricat la Tulcea. Arată impresionant, iar prețurile sunt amețitoare

spot_img

Iahtul este denumit Somnio și este compus din 39 de apartamente de lux. Va avea cu 40 de metri mai mult decât Azzam, declarat la această oră cel mai lung iaht din lume și care este deţinut de familia regală din Abu Dhabi. Somnio va fi lansat la apă în 2024.

Grupul norvegian Vard, unul din cei mai mari constructori şi designeri de nave din lume, care deţine şi şantierul naval Vard din Tulcea, va construi uriașul Iaht.

Somnio va avea o lungime de 222 de metri, 33.500 tone registru brut (TRB) şi grinda de 27 de metri. Aşadar, va fi cel mai mare iaht din lume “atât pe lungime, cât şi pe volum”, spune constructorul.

Cele 39 de apartamente de lux la bord sunt dispuse pe 6 etaje şi va naviga prin lume în conformitate cu dorinţele proprietarilor.

Nava va costa în total 500 de milioane de euro şi este considerată a fi primul “iaht de linie” rezidenţial. Apartamentele vor fi disponibile pentru cumpărare doar pe bază de invitaţie, iar prețul unui astfel de apartament este de 9,5 milioane de euro.

Iahtul va avea restaurante, baruri, o cramă cu o capacitate de 10.000 de sticle şi un beach club. Mai mult, la bord va fi disponibilă o “asistenţă medicală de talie mondială”, precizează compania.

Design-ul iahtului a fost conceput de Winch Design (SUA) şi Tillberg Design din Suedia.