4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 8:55

167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, duminică, că sunt 167 de copii cu COVID-19 internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. 

Voiculescu a precizat că România înregistrează duminică două „recorduri” nedorite şi anume numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spital şi numărul pacienţilor cu infecţia cu SARS-CoV-2 aflaţi în secţiile de terapie intensivă.

Voiculescu a declarat că  167 de copii sunt internaţi  în spitalele COVID, din care 16 în ATI, doi dintre aceştia fiind intubaţi.

Potrivit ministrului, cifrele de 13 714 pacienţi cu COVID-19 internaţi şi 1456 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus aflaţi în secţiile la ATI reprezintă recorduri pentru România. 
 
„Vedem că soluţiile peste tot în lume sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare şi peste tot soluţiile nu sunt individuale, sunt colective. De multe ori, salvarea este colectivă se găseşte doar dacă punem cu toţii umărul. (…) Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. O altă prioritate este limitarea problemelor socio-economice care derivă din această situaţie. Este un moment important de solidaritate pentru noi toţi. (…) Acest val trei nu ar trebui să-l judecăm doar prin prisma cifrelor, acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, acest val vine cu un număr de pacienţi care intră în secţii deja ocupate”, a declarat Voiculescu. 
 
Ministrul afirmă că sunt familii întregi care ajung la spital, se observă scăderea vârstei pacienţilor cu forme grave, dar şi la pacienţi fără comorbidităţi particulare.