6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:24

Vlad Voiculescu vede luminița de la capătul pandemiei, dar urmează niște “săptămâni înfiorătoare”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, speră ca acesta să fie ultimul val al pandemiei, pentru că el “vede luminița de la capatul tunelului, a acestei pandemii, dar în săptămânile următoare, până la Paștele ortodox, va fi foarte greu“.

Vlad Voiculescu a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, trei măsuri radicale pentru a face față noului val de coronavirus. El i-a avut alături și pe managerii săi, pentru a face un apel la respectarea regulilor.  

Ministrul Sănătății a precizat că prima măsură luată, pentru tratarea pacienților COVID-19, este suplimentarea paturilor la ATI, în spitalele din Capitală.  

A doua măsură este regândirea fluxurilor medicale, o măsură în curs ce are două obiective: reducerea presiunii de pe UPU și redirectionarea urgențelor de patologie non-covid către spitale, care până acum nu au oferit îngrijire pentru urgențe. 

“Este un efort în care vom fi sprijiniți de Spitalul Monza, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Județean Ilfov și sperăm de Centrul Caraiman”, a precizat ministrul.

Cea de-a treia măsură este cea a concentrării tuturor forțelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienților cu COVID-19, chiar dacă asta înseamnă amânarea intervențiilor chirurgicale.

“Da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, ar putea să însemne că anumite secții și resurse umane vor fi concentrate pe tratarea pacienților COVID-19. Evident, acest lucru vine cu un cost. Sunt costuri pentru cei care deja au avut de suferit în urma acestei pandemii”, a menționat Vlad Voiculescu.