7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:31

Zeci de gospodării din cinci judeţe, afectate de inundații

spot_img

Peste 100 de pompieri cu 40 de mijloace au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populației din cinci județe, unde au fost semnalate efecte negative ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice severe.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), “în perioada 7 mai, ora 07.00 – 8 mai, ora 07.00, la nivel național au fost afectate de ploi abundente cinci județe”. Astfel:

  • În județul Gorj au fost afectate nouă localități (Bengești, Ciocadia, Bălcești, Birci, Novaci, Sitești, Bercești, Pociovaliștea și Hirisești), unde au fost inundate 59 de gospodării, 11 podețe și o porțiune de 12 km de drum comunal.
  • În localitatea Teiș din județul Dâmbovița, pompierii militari au intervenit pentru salvarea unei persoane înconjurate de apă, la o fermă agricolă. De asemenea, în localitățile Croitori, Răzvad și Valea Voievozilor au fost inundate o casă și nouă curți.
  • În județul Călărași, în localitatea Roșeți, o casă și o curte au fost inundate.
  • Efecte meteo nefavorabile s-au înregistrat și în Bihor, în localitatea Șușturogi, unde salvatorii au evacuat apa din șase curți inundate.
  • Totodată, în județul Giurgiu, localitatea Adunații Copăceni, s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o intersecție – sens giratoriu, iar în localitatea Joița la o anexă gospodărească.

În prezent nu sunt intervenții în desfășurare, mai precizează oficialii IGSU.

“Traficul rutier nu a fost afectat. Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere care pot surveni pe fondul fenomenelor meteo nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteo, să se informeze cu privire la traseele pe care intenționează să le urmeze și să respecte indicațiile autorităților”, se arată în comunicatul de presă transmis de IGSU.

Peste 5.000 de pompieri sunt la datorie, iar prin centrele operaționale din cadrul IGSU și unităților subordonate sunt monitorizate permanent situația vremii și evoluția debitelor de apă ale râurilor vizate, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate, menționează IGSU.

R.D.