8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:39

Alegeri în Franța. Emmanuel Macron are peste 66% din voturile valabile. Reacțiile liderilor mondiali

spot_img

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obținut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Franța, a anunțat, luni, Mnisterul de Interne francez, la primele ore, după numărarea voturilor a 99,9% din cei 47 de milioane de alegători înregistrați.

Potrivit sursei citate, s-a înregistrat un record de 11,5% voturi albe sau anulate, iar proporția celor care nu s-au prezentat la urne a fost de 25,38% din electorat, de asemenea, aproape de un record, transmite Reuters.

Liderii mondiali i-au transmis mesaje de susţinere şi felicitări lui Emmanuel Macron, câştigătorul scrutinului prezidenţial din Franţa, care la rândul său le-a mulţumit “din inimă” susţinătorilor şi a salutat eforturile adversarei sale, Marine Le Pen.

Lideri din Germania şi Marea Britanie i-au transmis felicitări lui Emmanuel Macron, încă de duminică seară, pentru victoria înregistrată în scrutinul prezidenţial din Franţa.

“Îi transmit felicitări călduroase lui Emmanuel Macron şi aştept cu nerăbdare să colaborăm”, a declarat premierul Marii Britanii, Theresa May.

“Felicitări Emmanuel Macron. Victoria dumneavoastră este o victorie a unei Europe puternice şi unite, o victorie a prieteniei franco-germane”, a transmis, la rândul său, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

R.D.

foto: bitcointalk.org