34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:48

VIDEO/ Percheziții în Capitală. Doi tineri, acuzați că au jefuit sediile unor firme, furând aproape 70.000 de lei

spot_img

Polițiștii bucureșteni au descins, marți, la patru adrese din Capitală, fiind reținuți doi tineri, acuzați că au furat din casele de valori a unor firme aproape 70.000 de lei.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare  4 mandate de percheziție domiciliară în București și 2 mandate de aducere emise pe numele a doi bărbați, într-un dosar privind săvârşirea a două infracțiuni de furt calificat.

“În fapt, în data de 19 mai 2021, a fost sesizat faptul că persoane necunoscute, prin escaladare, au pătruns în sediile mai multor firme, aflate în aceeași clădire, de unde au sustras casete de valori, prejudiciul fiind de aproximativ 12.000 de lei. Ulterior, o altă societate comercială, a reclamat, la finele lunii mai, furtul unei sume de bani, 55.000 de lei, dintr-o casă de valori”, precizează Poliția Capitalei.

Anchetatorii au stabilit că în sediile firmelor ar fi pătruns doi bărbați, de 28 și 39 de ani. Așa că, marți, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, cei doi au fost depistați și conduși la audieri la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei, ulterior fiind dispusă măsura reținerii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.