13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 11:38

VIDEO/FOTO Descoperire uluitoare la frontieră. Trei străini, ascunși în saci din plastic

spot_img

Polițiștii de frontieră au găsit doi cetățeni sirieni și un palestinian, ascunși într-un TIR, în saci din plastic, respirând cu ajutorul unui furtun.

Poliția de Frontieră a anunțat, vineri, că descoperirea a fost făcută la punctul de trecere Calafat. Acolo, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui TIR. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, metal din Turcia pentru Germania.

Echipa de control a constatat că șnurul asigurator nu era trecut prin toate inelele metalice, care asigură sistemul de sigilare, motiv pentru care s-au dispus verificări suplimentare. Astfel, în compartimentul de marfă al autocamionului, au fost descoperiți trei bărbați, ascunși în saci de plastic, care se foloseau pentru a respira de un sistem artizanal din furtunuri.

Cei trei, doi de naționalitate siriană, ambii în vârstă de 21 de ani și unul de origine palestiniană, în vârstă de 43 de ani, s-au urcat în autocamion de pe teritoriul Turciei, fără să știe șoferul, intenționând să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor trei bărbați și, conform protocolului româno-bulgar, au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

                                                                                                                  Adina Silav