17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:33

VIDEO / Dosar penal în cazul exploziei de la Petromidia. 2 dintre cei 3 răniți, duși la spital cu elicopterul

spot_img

Dosar penal deschis în cazul exploziei de la rafinăria Petromidia. Trei persoane au fost rănite, două dintre acestea find transportate cu elicopterul SMURD la spital.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat că în zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Până la acest moment se cunoaște cauza exploziei.

„Eu sunt chiar în fața uzinei Petromidia, unde unul dintre pacienți este preluat de un elicopter al SMURD. Există din păcate și victime. În secția respectivă nu avem informații că ar fi probleme de altă natură sau că ar exista vreun pericol potențial pentru populația din Năvodari sau pentru turiștii de pe litoral. O persoană a fost preluată și a fost intubată. În zona unde a avut explozia erau cinci angajați care s-au autoevacuat. Încă nu se știe cauza exploziei”, a declarat prefectul.

ISU Constanța a comunicat că la două ore de la producerea exploziei, incendiul se manifesta la o instalație de transport petrolier, iar salvatorii acționau pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. 

Ministerul Sănătății a comunicat, de asemenea, că în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

• 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
• 1 victimă cu traumatism lombar
• 1 victimă cu arsură la nivelul feței.