20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:38
No menu items!

Unitatea de transfuzii a Spitalului CF2, autorizată de Direcția de Sănătate Publică

spot_img

Unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată, după ce raportul de evaluare întocmit de Direcția de Sănătate Publică București și de Centrul de Transfuzii a atestat că îndeplinește condițiile necesare acreditării.

„În data de 3 august spitalul a depus la DSP București dosarul de acreditare. În data de 10 august DSP împreună cu Centrul de Transfuzii au realizat raportul de evaluare prin care atestă faptul că unitatea de transfuzii îndeplinește condițiile necesare acreditării. În data de 11 august a fost emisă autorizație”, se precizează într-o informare transmisă de Ministerul Sănătății.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP București au făcut marți acțiunea programată, de recontrol, la Spitalul CF2.

Pe 2 august, o asistentă de la Spitalul CF 2 a fost amendată cu 700 de lei de inspectorii sanitari în urma anchetei care a stabilit că o pacientă de 39 de ani a primit o transfuzie greşită de sânge din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale.

Femeia a fost internată cu diagnosticul de cancer col uterin la Spitalul CF 2. Ea a primit o transfuzie cu grupa AB4 pozitiv, în condiţiile în care ea are grupa sangvină zero pozitiv. Ulterior, la cererea familiei, femeia a fost transferată, în stare gravă, de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar.

Procurorii au deschis o anchetă în acest caz, sub acuzația de vătămare corporală din culpă.

R.D.