3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:38
No menu items!

Femeie în stare gravă la Spitalul CF2 din Capitală, din cauza unei transfuzii greșite de sânge. Parchetul a deschis o anchetă / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis, vineri, o anchetă penală în cazul femeii căreia i-a fost făcută o transfuzie greșită de sânge la Spitalul CF 2 din Capitală.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că anchetatorii au ridicat deja probe de sânge și documente atât de la Spitalul CF2, cât și de la Spitalul Universitar, unde femeia, în vârstă de 39 de ani, aflată în stare gravă a fost transferată vineri la cererea familiei.

O femeie este în stare gravă la Spitalul CF2 din Bucureşti în urma unei transfuzii greşite de sânge.

Surse medicale citate de Agerpres au precizat că Inspecția Sanitară face vineri un control la Spitalul Clinic CF 2 din București. Inspectorii s-au deplasat la această unitate medicală pentru a verifica circumstanțele în care a fost făcută o transfuzie greșită de sânge unui pacient, au explicat sursele citate.

Aflată în comă, femeia căreia i s-a făcut transfuzia cu sânge dintr-o altă grupă decât a ei, va fi transferată la Spitalul Universitar București.

Este al doilea astfel de caz înregistrat în București, în ultima perioadă. O femeie a murit la Spitalul de Arşi după o transfuzie sangvină greşită, iar o anchetă a autorităţilor a descoperit că unitatea de transfuzii a spitalului funcţiona de peste un an fără autorizare de funcţionare.

R.D.