6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:34

Un tânăr ar fi fost bătut de jandarmi, la Brăila. Poliţia a deschis un dosar

Imagini cu un tânăr plin de sânge ,care zace pe jos, în Brăila, au fost distribuite pe reţelele de socializare, cei care le-au postat reclamând purtarea abuzivă a jandarmilor în timpul protestului de marți seara. Poliţia Brăila a deschis un dosar penal care va fi înaintat Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Imaginile cu un tânărul rănit, care zace pe jos, în timp ce poliţiştii şi jandarmii legitimează un alt tânăr au fost postate pe reţelele de socializare.

În înregistrare, se aude cum cel care filmează este somat de mai multe ori să închidă telefonul și cum cineva îi spune tânărului aflat pe jos să se ridice că nu a păţit nimic.

La un moment dat, spre cel care fimează, care susține că e minor, se îndreaptă un grup de jandarmi, imaginea dispare şi se aude doar zgomot de îmbrânceală, iar tânărului i se cere să urce, probabil în dubă.

”La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei jandarmilor la manifestaţiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluţionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis IPJ Brăila.

Poliţiştii au precizat că tânărul care se vede întins pe jos este cel care a reclamat altercaţia, dar în sediul subunităţii nu a cerut să i se acorde îngrijiri medicale.

”Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simţit rău, fiind preluat de o ambulanţă”, au menționat poliţiştii.