0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:04
No menu items!

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, reținut în dosarul certificatelor false de vaccinare de la centrul Neghiniță

spot_img

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, implicat în dosarul de falsificare a certificatelor de vaccinare, a fost reținut pentru 24 de ore. Mai mulți angajați ai centrului Neghiniță, administrat de Primărie, sunt bănuiți că modificau adeverințele unor persoane care se imunizau, iar apoi le vindeau celor care nu voiau să facă vaccinul.

Polițiștii au ridicat documente și calculatoare, care urmează să fie perchiziționate informatic.

Primăria a sesizat Poliția în august, după ce mai mulți cetățeni au reclamat că nu pot să își scoată certificatul verde.

Zeci de polițiști au descins, joi, la Centrul de Vaccinare Neghiniță, din Sectorul 2 al Capitalei, unde se întocmeau certificate false, fiind înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, cu ale unor persoane care nu au fost imunizate în realitate. Au fost puse în executare 178 de  mandate de aducere emise pe numele unor suspecți și martori, pentru a fi audiați în acest dosar, în care se fac cercetări pentru fals informatic şi instigare la fals informatic.

                                                                                                                 Adina Silav