3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:47
No menu items!

Anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Mai mulți medici ar fi evitat îngrijirea bolnavilor de COVID

spot_img

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat Corpului de Control să verifice legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru 12 medici, din două spitale, prin care au fost exceptați de la gărzi și de la îngrijirea bolnavilor de COVID-19.

„Cseke Attila, ministrul Sănătății a solicitat reprezentanților Corpului de Control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-Cov-2”, a anunțat, vineri, Ministerul Sănătății.

Verificările au fos dispuse după ce Ministerul Sănătății a primit sesizări privind existența unui număr de 12 cazuri, în două unități sanitare.

„Am luat decizia de a trimite Corpul de Control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a transmis Cseke Attila.

                                                                                                                  Adina Silav