17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 2:53
No menu items!

UEFA împrumută cluburile afectate de pandemie

spot_img

UEFA va împrumuta cluburile afectate de pandemie. Creditele vor fi la rate foarte avantajoase, scrie lequipe.fr.

Pentru a ajuta cluburile să-şi revină din criza financiară cauzată de COVID, UEFA trebuie să valideze, joi, proiectul care îşi propune să împrumute cluburilor implicate în competiţiile europene, în următorii cinci ani.

Forul european lucrează de câteva luni la un proiect pentru a ajuta cluburile să-şi revină din criza financiară și va strânge sume cuprinse între 2,5 şi 4 miliarde de euro.

Banii vor fi obţinuţi de la City Bank, conform informaţiilor publicaţiei franceze. Obiectivul acestui proiect este de a împrumuta bani cluburilor la dobânzi foarte avantajoase, garantând cu drepturile TV. Dacă un club nu rambursează datoria, UEFA ar putea deduce sumele restante din banii pe care îi acordă grupărilor.

Condiţiile de eligibilitate nu au fost încă precizate, însă prezenţa constantă a unei echipe în competiţiile continentale va fi probabil una dintre ele. Chiar dacă suma mai trebuie să fie discutată, un club poate primi până la puţin peste 100 de milioane de euro.

Federaţia europeană, care speră să lanseze această iniţiativă în vara lui 2022, nu va face profit din această operaţiune.

Tot joi, UEFA ar urma să adopte şi noul regulament de sănătate financiară, bazat pe reducerea masei salariale, care va înlocui fair-play-ul financiar.

                                                                                                                 Adina Silav