13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:34

Trei morți, printre care un polițist, într-un atac armat o clinică din SUA

spot_img

Un bărbat înarmat care a deschis focul într-o clinică de planificare familială a fost arestat vineri după ce s-a angajat într-un schimb de focuri cu autorităţile, o confruntare care a durat mai multe ore şi în care trei persoane au fost ucise, iar alte nouă rănite, potrivit poliţiei, relatează Mediafax.

Un ofiţer de la Universitatea Colorado, cu sediul la Colorado Springs, se află printre persoanele ucise, a anunţat poliţia. Doi civili au fost de asemenea ucişi, iar alţi nouă au fost răniţi, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie.

Autorităţile au anunţat că nu cunosc motivul atacului sau dacă atacatorul are vreo legătură cu clinica de planificare familială.

“Nu avem nicio informaţie despre mentalitatea, ideile sau ideologia acestei persoane”, a declarat locotenentul de poliţie Catherine Buckley.

Timp de mai multe ore, focuri de armă erau singurul indiciu pe care poliţia l-a avut că atacatorul se afla în clădire, a declarat Buckley. Poliţişti au reuşit să stabilească un contact strigând la el şi convingându-l să se predea după aproximativ cinci ore de la începutul atacului, a mai spus ea.

Înregistrări video de la The Denver Post surprind un bărbat înalt, purtând un tricou alb, escortat de poliţie în timp ce ningea şi era frig, vineri seara.

Departamentul de Poliţie al Universităţii Colorado din Colorado Springs l-a identificat pe ofiţerul ucis ca fiind Garrett Swasey, în vârstă de 44 de ani, un veteran care făcea parte de şase ani din forţele de ordine. El era totodată un lider la Hope Chapel, o biserică în nordul Colorado Springs.

Niciun detaliu nu era disponibil despre civilii ucişi în atac, dar poliţia a anunţat că starea celor nouă răniţi era bună.