12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 23:28

Tenorul Jose Carreras, vizită la Institutul Fundeni din Bucureşti

spot_img

Tenorul Jose Carreras i-a vizitat ieri pe bolnavii de leucemie internaţi la Institutul Fundeni din Bucureşti. În ultimii zece ani, fundaţia patronată de tenorul spaniol a oferit ajutor secţiei în care se fac cele mai multe transplanturi de măduvă din România, conform Digi24.

Tenorul Jose Carreras împlineşte 69 de ani peste câteva zile. La 41 de ani, când ajunsese deja în culmea gloriei, a fost diagnosticat cu leucemie şi medicii i-au dat doar 10% şanse de supravieţuire. A urmat pe perioadă de luptă pentru viaţă şi tratamente costisitoare, unele dintre ele suportate de fundaţia patronată de un alt mare nume al operei, Placido Domingo.

După ce s-a vindecat, Jose Carreras şi-a creat propria fundaţie care să îi ajute pe pacienţii cu leucemie. Printre beneficiarii din ultimii 10 ani se numără şi cei internaţi în secţia de hematologie a Institutul Clinic Fundeni.

Jose Carreras: „Fiecare moment din viaţă are posibilitatea să fie un moment fericit. Aflându-mă aici, vorbind cu voi, ştiind că acolo sunt mici pacienţi, în mâinile unei minunate echipe ştiinţifice şi cumva că pot fi doar puţin, puţin de ajutor, e un moment de fericire, pentru siguranţă”.

Anca Coliţă, şefa Secţiei de Pediatrie: „Am ajuns ca astăzi, cum a spus şi doamna Tănase, să facem peste 130 de transplanturi pe an. Or, de la un transplant pe an, la peste 130 este un salt uriaş. În mare parte, îi datorăm acest lucru”.

Daniel Coriu, şeful Secţiei de Hematologie Clinică şi Transplat Medular: „Tot cu ajutorul acestui program am reuşit să implementăm registrul naţional al donatorilor de celule stem hematopoetice şi avem performanţe deosebite şi în acest domeniu”