20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 18:58

TEROARE ÎN PARIS: Liderul teroriştilor, ucis. Era plănuit un alt atac miercuri

spot_img

Procurorul general din Paris, Francois Molins, a declarat că o nouă echipă de terorişti a fost neutralizată. Referindu-se la armamentul pe care îl aveau, el a spus că teroriștii se asemănau cu un commando care putea acţiona din nou.

“Referitor la operaţiunea de marți seară au fost făcute investigaţii foarte amănunţite, care ne-au dus la un imobil, locul unde bănuiam că se ascunde, am ajuns la acest apartament după o mărturie care ne-a spus că Abaaoud ar putea fi pe teritoriu francez.

E un individ suspectat că ar fi fost autorul mai multor tentative în Europa în numele ISIS. Am luat foarte în serios aceste informații, dar am făcut şi verificări. La 4.30 dimineaţa s-a pornit atacul, au fost trupele Antitero în apartament, trupele au arătat rigoare şi hotărâre, în patru zile s-au făcut două asalturi care le-au pus în pericol viaţa. Cinci poliţişti au fost răniţi.

S-au tras mai mult de o mie de gloanţe, operaţiunea a fost foarte dificilă.

Trei indivizi au fost răniţi de trupele de asalt, identificarea lor e verificată de anchetatori. Nu vă pot da alte detalii, o explozie s-a auzit. Starea acelui cadavru nu ne-a permis să-l identificăm imediat.

După ce am verificat toate resturile de la faţa locului, este o treabă foarte delicată, nu sunt în măsură să vă dau un bilanţ definitiv. Referitor la numărul morţilor, s-ar putea să fie mai mare decât cel pe care îl ştiam deoarece o parte din imobil s-a prăbuşit.

Poliţiştii din trupele speciale au găsit doi răniţi” a declarat procurorul general.