0.9 C
București
duminică, 5 februarie 2023 - 0:21
No menu items!

TEROARE ÎN PARIS. Asalt al forțelor speciale. Ținta: „creierul” atentatelor. O femeie s-a aruncat în aer FOTO / VIDEO

spot_img
  • UPDATE

Operațiunea de asalt de la Saint-Denis s-a încheiat, potrivit unei surse din cadrul poliției, citate de AFP. Sunt însă în curs de desfășurare operațiuni de securizare a zonei.

Potrivit imaginilor difuzate de CNN, mai mulți polițiști antitero s-au adunat în fața unei biserici și încearcă să spargă o ușă metalică.

Șapte persoane au fost reținute până acum în urma operațiunii de la Saint-Denis. Trei dintre acestea au fost reținute în apartamentul vizat de asalt, acolo unde s-a aruncat în aer și femeia-kamikaze – o premieră în Franța -, iar un alt suspect a fost ucis.

  • UPDATE

Operaţiunea forţelor franceze continuă miercuri la Saint-Denis, un suspect fiind baricadat în continuare într-un apartament din oraş. Alte trei persoane au fost ucise, iar cinci au fost arestate, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

Printre persoanele ucise s-ar afla şi o femeie-kamikaze, care şi-a detonat centura explozivă.

Operaţiunea forţelor speciale franceze Raid, la care participă şi armata, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, potrivit cotidianului Le Parisien.

  • UPDATE

Doi suspecți care s-au baricadat într-un apartament din Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, au murit miercuri dimineață, între care o femeie kamikaze care s-a aruncat în aer, relatează AFP, citând surse polițienești.

Al treilea suspect se ascunde în continuare în apartamentul asediat de forțele antitero în cadrul unei operațiuni a poliției.

Nu există date, deocamdată, despre identitatea suspecților morți în cursul acestui raid.

Cel puțin trei polițiști au fost răniți. Operațiunea îl are ca țintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franței, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta unui raid desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse din Poliție.

Nu se știe deocamdată dacă acest individ de 28 de ani, membru activ al organizației jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi și patru suspecți.

Mai mulți polițiști au fost răniți în timpul asaltului poliției.

Potrivit mai multor surse apropiate anchetei, pompieri și martori au informat despre un schimb de focuri intens în cursul acestei operațiuni desfășurate de o subdivizie antiteroristă a poliției judiciare și de către Raid (unitatea de elită) a poliției franceze.

Surse judiciare au explicat că mai multe persoane s-au baricadat într-un apartament la Saint-Denis, o localitate de la periferia nordică a Parisului.

Operațiunea era în plină desfășurare la ora locală 06:15(05:15GMT), potrivit AFP.

foto: Reuters