12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 14:58

Ce averi au miniștrii cabinetului Dacian Cioloș

spot_img

Miniștrii cabinetului Cioloș nu sunt deloc săraci, iar șeful lor, fostul europarlamentar Dacian Cioloș a renunțat la un salariu de 8 ori mai mare la Bruxelles.

Ca premier, Dacian Cioloș nu va câștiga mai mult de 20.000 de euro pe an, în timp ce la Bruxelles ajungea la 160.000 de euro anual. Într-o declarație de avere din 2013, Dacian Cioloș mai nota că are un teren de 10.000 de metri pătrați și o casă de locuit în București. Familia are o singură mașină, nu de lux, iar în conturi păstrează aproape 180 de mii de euro.

Dintre miniștrii lui Cioloș, doar cel de la Transporturi, Dan Costescu, are o fermă de animale, de unde a vândut vaci, viței și porci. Fost director la CFR și om de afaceri în domeniu, noul șef de la Transporturi mai are 2 apartamente în Capitală, unul în Roșiori de Vede, o casă de vacanță la Horezu și una demolabilă în București. În conturi are peste 100.000 de euro. Marian Dan Costescu mai are la Horezu si o ferma de animale, de unde a vandut 3 vaci, 3 vitei si 2 porci.

Lazăr Comănescu, ministrul de externe, are și el două apartamente în București, casă de vacanță tot la Horezu, plus o casă de locuit tot în Capitală. Și conturile sunt bogate, familia având 160.000 de euro și 66.000 de lei.

Noul ministru al Apărării, Mihnea Motoc a scris, în declarația de avere din 2013, când era ambasador al României la UE, că are două apartamente în București și o casă la Sinaia, pe care a primit-o donație. Mihnea Motoc are un teren intravilan în Capitală și trei agricole.

Ministrul de interne, Petre Tobă, declara în 2012, când era secretar de stat în MAI, că are 918 metri pătrați de teren intravilan în llfov, unde, împreuna cu soția, avea și o casă de locuit.

Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei nota în declarația de avere de la Electrica, 3 terenuri, 2 apartamente în București și 2 case primite moștenire în Ilfov și Argeș. În plus, avea conturi în euro și dolari, dar și acțiuni care îi rotunjeau veniturile.

Noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj avea mai multe terenuri la Otopeni, Agigea si Comarnic, o casă în Otopeni, un apartament în București și 4 mașini.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, avea în 2012, pe când era secretar de stat la același minister, un teren în București și unul la Bragadiru. Împreuna cu soția, avea și două apartamente în București, o mașină, un cont în Belgia de 100.000 de euro și altul de 40.000 lei în țară.

Toți miniștrii noului Guvern trebuie să-și actualizeze declarațiile de avere în cel mult 45 de zile.