11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:20

TEROARE ÎN PARIS. Două femei au scăpat cu viață, pentru că atacatorului i s-a blocat arma / VIDEO

spot_img

Imagini dramatice din timpul masacrului de vineri de la Paris au fost publicate, joi, în exclusivitate, de Daily Mail.

Camerele de supraveghere ale unuia dintre restaurantele vizate au surprins momentul în care teroristul începe să tragă înspre cei aflați pe terasă. Era vineri, 13 noiembrie, ora 22.34.

În imagini se vede cum unul dintre cei care reuşesc să se salveze trage după el o persoană rănită şi cum o femeie se ascunde după bar.

Cei care se aflau în restaurant la momentul atacului, care a durat mai puţin un minut, angajaţi şi clienţi, au scăpat cu viaţă, cu excepţia unui bărbat care abia venise să ia o pizza şi a fost împuşcat în spate. De asemenea, doi dintre cei care luau masa au fost răniţi, relatează Daily Mail.

Urmează o scenă halucinantă. Teroristul se apropie de două femei care rămăseseră culcate în fața localului. Își îndreaptă arma spre ele, dar aceasta se blochează. Apoi atacatorul se îndepărtează. Femeile profită de ocazie și fug.

Patru persoane, aflate în apropierea localului, au fost ucise, iar alte opt rănite grav.

Potrivit poliţiştilor, în imaginile surprinse de camera video este belgianul Salah Abdeslam, în vârstă de de 26 de ani. Acesta, spre deosebire de ceilalţi atacatori nu purta o vestă explozivă, fiind înarmat cu un pistol mitralieră AK47.

Salah Abdeslam, cetăţean belgian, ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

Unul dintre fraţii săi, Brahim Abdeslam, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigaşi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din faţa unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan.

Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor teroriste de la Paris, a murit în confruntările cu forţele speciale, în operaţiunea desfăşurată miercuri dimineaţă în capitala Franţei.

https://www.youtube.com/watch?v=4CkpBVEF-Dc