9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 12:04

FBI: Vor fi atentate teroriste la Vatican

spot_img

Italia este în alertă maximă, după ce FBI (Biroul Federal de Investigații al SUA) avertizează că se pot produce atacuri teroriste la Vatican.

Piața Sfântul Petru, Domul din Milano și celebra Operă a orașului, La Scala, se numără printre țintele posibile anunțate de poliția federală americană.

FBI a mai transmis autorităților de la Roma și informații cu privire la cinci indivizi potențial periculoși prezenți pe teritoriul Italiei. Militanții Statului Islamic au amenințat Biserica Catolică, dar autoritățile italiene susțin că nu au dovezi ale unui plan al jihadiștilor care ar viza Sfântul Scaun sau capitala Italiei.

Miercuri, la Ambasada SUA de la Roma a fost descoperit un sac suspect în exteriorul clădirii, dar alarma s-a dovedit a fi falsă.

Europa se află sub teroare după atentatele de la Paris. În ultimele zile, mai multe țări au primit amenințări, din fericire s-au dovedit a fi false.

Autoritățile mai multor state au dezvăluit că mai multe atentate de nivelul celor din Franța au fost dejucate în ultimele luni.

Emanuel Stan