16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 18:34

Tema testării elevilor, tranșată de ministrul Sorin Cîmpeanu. “Cine nu se testează rămâne acasă”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat marţi că în cazul în care parintele refuză să-şi dea acordul pentru testarea elevului care manifestă simptome de COVID-19, acel elev va avea restricţionată participarea fizică în colectivitate pentru o perioadă de 14 zile.

„Formularul nu este obligatoriu. Formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome. În cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat a fi pozitiv, acel formular de testare vizează şi părinţii, contacţi direcţi ai respectivului elev, părinţi care trebuie să îşi dea acordul sau nu asupra acestui formular. Dacă îşi vor da acordul – el nu este obligatoriu -, elevul va putea fi testat în şcoală, dacă există cabinet medical; dacă nu există cabinet medical, pentru că testarea este un act medical şi nu unul educaţional, elevul va putea fi testat de către DSP. Dacă nu-şi vor da acordul, din păcate, elevul va avea restricţionată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că „formularul nu a fost niciodată obligatoriu” şi vizează exclusiv acele situaţii speciale, dar dacă părinţii doresc, îşi pot da acordul anticipat.