4.4 C
București
marți, 2 martie 2021 - 9:13

PSD a luat fața PNL și a depus un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale. Orban a declarat luni că PNL “este în analiză”

Social-democrații, reuniți în ședința Biroului Politic Național, au decis depunerea unui proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, a anunțat, marți, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

„Guvernul acesta de hoţi şi mincinoşi ştie să aducă doar austeritate. Aduce austeritate doar pentru categoriile vulnerabile. PNL şi USR-PLUS nu doresc să elimine sinecurile pentru categorii privilegiate. Ne aşteptam la acest lucru. PSD nu poate accepta ca parlamentarii şi alte categorii privilegiate să beneficieze de sporuri. Azi, Biroul Politic Naţional a hotărât depunerea unui proiect de lege pentru eliminarea pensilor speciale. Cred că în aceste minute colegii l-au depus la Parlament. În primul rând, pentru parlamentari”, a declarat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Proiectul de lege vizează abrogarea articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare.

Eliminarea pensiilor speciale e o temă discutată intens în aceste zile şi în coaliţie însă fără să se ajungă la o înțelegere.

UDMR cere eliminarea tuturor pensiilor speciale, dar PNL ar vrea să se înceapă doar cu eliminarea celor acordate parlamentarilor.

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat luni că Guvernul are ca obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu și pensiile ocupaționale.

“Există un acord între PNL și USR-PLUS de a susține modificarea Legii privind statutul deputaților și senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban.