17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:51

Sute de străini vin la Arad să se vaccineze. Autoritățile vor organiza un centru de vaccinare chiar la graniță

spot_img

Autorităţile judeţene din Arad vor amenaja, în cel mult o săptămână, la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II, centre de vaccinare anti-COVID-19. Decizia vine după ce străini și români au trecut în Arad numai pentru a se imuniza. În felul acesta, doritorii se pot vaccina direct la graniță.

“În ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului de cetăţeni români care vin din alte ţări pentru a se vaccina”.

„Nu aş spune că este un fenomen, dar sunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini – germani, italieni şi aşa mai departe. Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare, a declarat prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, miercuri, pentru Agerpres.

Și directorul DSP Arad salută decizia de organizare de centre pentru vaccinare la Nădlac și asigură că dozele de care dispune județul sunt suficiente.

“Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 – 3 zile. Am vaccinat la Arad și majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa.

Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad”, a spus directorul DSP Arad, Horea Timiș, la Digi 24.

El a precizat că sunt suficiente doze în Arad și pentru imunizarea locală, și pentru cei care vin din străinătate.