17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:13
No menu items!

FOTO Ripostă în forță a armatei Israeliene după ploaia de rachete lansate marți noapte de Hamas

spot_img

Armata israeliană a pornit riposta în această dimineață după ce marți seara, asupra metropolei Tel Aviv, Hamas a lansate 130 de rachete. Sistemele israeliene antiaeriene au interceptat, însă, o mare parte dintre rachetele care riscau să cadă în mai multe zone populate. Israelienii au distrus mai multe sedii de informaţii militare ale organizaţiei teroriste.

Oraşul Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv, cu peste 130 de rachete, în urma căruia trei civili au fost uciţi şi alţi 90, răniţi. Printre aceştia din urmă, se află şi cinci copii.

Premierul, Benjamin Netanyahu, a anunţat că ţara sa va riposta dur şi a declarat că Hamas a trecut o linie roşie atunci când a lansat rachetele asupra Israelului.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis peste 35 de persoane, inclusiv 12 copii, potrivit oficialilor palestinieni, scrie Mediafax. Alte 220 de persoane ar fi fost rănite. Armata israeliana a declarat că a ucis 15 militanți.

Foto:Profimedia

Ploaia de rachete lansate de miliţiile islamiste asupra teritoriului israelian a lovit şi zone locuite.

În oraşul Holon una din rachete a căzut peste un autobuz, care din fericire era hol, însă au fost răniți zeci de trecători, printre care și copii, scrie publicaţia The Jerusalem Post.

Totodată, în oraşul, Eilat, mai multe rachete au lovit un rezervor de combustibil, care a ars ca o torţă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, miercuri, în orașul Lod, pentru prima dată din 1966. Netanyahu a ajuns în oraş, care se află în centrul țării, pentru a face apel la calm. Marți noapte, arabilor israelieni au pornit o revoltă, o dată cu intensificarea conflictului între forţele israeliene şi militanţii palestinieni s-a intensificat, scrie BBC.