9.2 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 20:11

Sute de salariați din companiile Primăriei București au protestat pentru că vor rămâne fără locuri de muncă. Nicușor Dan: “Oricum desființez aceste companii”

Proteste la Primăria Capitalei. Angajații de la Parcuri și Grădini au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit salariile, în timp ce alți angajați ai altor companii din subordinea PMB au dat în judecată statul, pentru neplata salariilor de peste 6 luni. Primarul general Nicușor Dan i-a primit la discuții pe protestatari, le-a promis că salariile vor fi plătite la zi, dar vor rămâne fără locuri de muncă.

Zeci de angajați ai companiilor din subordinea Primăriei Capitalei – Parcuri și Grădini, Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, Compania Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde și Compania Agrement București, dar și altele, au protestat sau au dat în judecată angajatorul pentru neplata salariilor de luni de zile. 

Primarul Capitalei nu i-a liniștit, ba dimpotrivă, am putea spune, le-a spus că salariile restante vor fi date, numai că aceste companii vor fi, oricum, desființate. Așa că mai bine și-ar căuta noi locuri de muncă, i-a mai sfătuit Nicușor Dan. 

“Aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, aşa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune şi dezinformare, am decis ca în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie”, a scris Nicușor Dan pe Facebook, după întâlnire.

E. Stan