6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:07

Prima victimă a protestului minerilor. PNL “a decapitat” Complexul Energetic Hunedoara

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roșu, a anunțat vineri că își dă demisia, în urma protestelor minerilor neplătiți. 

Anunțul administratorului CEH a fost făcut în cadrul discuțiilor purtate vineri la Ministerul Energiei cu ministrul Virgil Popescu. Roșu spune că a demisionat pentru că el este ”vinovat” de neplata salariilor, dar și de tot ceea ce se întâmplă la CEH, relatează “Gazeta de Dimineață”.

Și premierul Florin Cîțu a mers vineri la Ministerul Economiei, după ce mii de mineri de la mai multe exploatări din subordinea Complexului Hunedoara au protestat pentru amânarea salariilor.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roșu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvență, cât și a directorului general Samuel Dioane. Acesta din urmă e în funcție încă din vara lui 2018, fiind numit director general cu susținerea PSD. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a trecut la PNL și a rămas astfel pe post.