2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 4:12
No menu items!

Zeci de oameni din Bolintin Vale au ieșit în stradă, pentru că un șofer ar fi fost omorât de niște romi din zonă

spot_img

Oamenii din Bolintin Vale, la câțiva kilometri de București, au ieșit să protesteze că poliția nu face nimic pentru a-i proteja de comunitatea de romi care îi atacă zilnic, spun ei. 

Ultimul incident s-a soldat chiar cu o crimă. Locuitorii spun că șoferul unuii microbuz ar fi fost lovit cu o piatră în cap de un bărbat de etnie romă.

„Am ajuns să ne dea țiganii ìn cap? Să ne omoare pe stradă?, spun oamenii din Bolintin Vale.

“Era cu fratele lui şi cumnata, în microbuz. Ei au început să îl înjure, să îl scuipe şi să arunce cu bere pe el. Erau în stare de ebrietate. Pe urmă, dânsul a reuşit să îi dea jos din maşină, a închis uşa şi au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în maşină. Acesta a constatat că avea cauciucul de pe spate tăiat, când a dat să plece de pe loc, şi a fost nevoit să oprească încă o dată. A doua oară când a oprit, aceştia au luat-o la fugă. El s-a dus după ei, a alergat aproximativ vreo 30 de m. Apoi, unde s-a oprit dânsul, au început să îl agreseze şi să îl bată, iar unul dintre ei s-a deplasat din grup, a luat o pavelă şi i-a aruncat în cap, undeva de la patru metri, şi i-a spart cutia craniană. Atunci, a picat secerat. Am înţeles că există filmările”, a povestit cumnatul șoferului ucis, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Primarul localității, care aparține de județul Giurgiu, a venit să îi liniștească pe oameni. Agresorul a fost reținut de poliție, iar judecătorii au emis mandat de arestare, dar localnicii susțin că tot nu se simt în siguranță.

Poliția a trimis forțe suplimentare în zonă.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Giurgiu.