2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 4:20
No menu items!

Familia unui român mort din cauza unui malpraxis în Italia va primi 650.000 euro

spot_img

Spitalul din Perugia va plăti daune de 650.000 de euro familiei unui român care a murit pentru că nu i s-ar fi făcut la timp o biopsie pulmonară. 

Românul fuma foarte mult și când s-a prezentat la spital, se simțea foarte rău. El a fost supus unei tomografii PET – CT total body, dar nu si la examenul indicat în scrisoarea de externare – efectuarea unei biopsii a nodulului găsit la lobul plămânului drept, examen care ar fi făcut posibilă identificarea în timp util a unui nodul canceros.

Bărbatul amurit patru ani mai târziu, iar familia a acuzat spitalul de malpraxis.

Judecătorul a considerat că personalul medical al Spitalului a întârziat cu 3 ani pentru un diagnostic corect, din cauza lipsei biopsiei pulmonare.

“În perioada februarie – mai 2010 au omis, în faţa necesităţii binecunoscute de diagnosticare precoce a bolilor oncologice, în prezenţa unui nodul pulmonar „suspect” şi cu indicaţia expresă a medicului radiolog, să se procedeze biopsia formaţiunii găsite, rezultând o întârziere de aproximativ 3 ani în diagnosticul de neoplasm, cu agravarea consecinţelor bolii şi reducerea drastică a posibilităţilor de vindecare şi de supravieţuire”, scrie judecătorul în motivarea sentinţei.

Magistratul a decis ca familia să primească 597.780 de euro și dobânzile la zi.