10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:58

Studenții și elevii vor să discute bugetul cu ministrul Educației și premierul Cioloș

spot_img

Reprezentanțiii studenților și ai elevilor vor alocarea a 6% din PIB educației, așa cum spune Legea Educației.

ANOSR și Consiliul Național al Elevilor au trimis, vineri, o scrisoare la guvern prin care cer o întâlnire cu noul ministru al Educației, Adrian Curaj, cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu Paliu și cu premierul Dacian Cioloș, pentru discutarea bugetului alocat prin legea bugetului de stat pentru 2016.

Dacă s-ar respecta legea Educației naționale, spun ei, în care alocarea ar trebui să fie de 6% din PIB, studenții și elevii ar avea bani și pentru investiții, și pentru burse, pentru subvenții la transport sau reduceri mai mari la mijloacele de transport, precum și pentru subvențiile cămine-cantine.

În plus, am cerut creșterea bugetului Programului Național ‘Tabere Studențești’, alocarea specifică de fonduri din bugetul de stat pentru anul 2016 pentru planurile de acțiune aferente Strategiei Naționale pentru Tineret 2015 și alocarea finanțării corespunzătoare pentru cercetare, cel puțin respectând Strategia Națională pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare.

comunicat ANOSR

Reprezentanții elevilor propun decontarea integrală a navetei școlare pentru elevi și avertizează că, din 2013, “abandonul școlar a crescut cu 1% ca urmare a deciziei luate de a nu deconta integral naveta, în condițiile în care statul nu oferă unități de învățământ în toate localitățile de domiciliu”.

Elevii propun, de asemenea, “acoperirea integrală a costurilor manualelor școlare pentru clasele a XI-a si a XII-a, așa cum prevede legea.