4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:01
No menu items!

Senatoarea Diana Șoșoacă, anchetată de procurorii DIICOT, după ce ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare

spot_img

Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19, după ce ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași.

Dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General, potrivit Antena 3.

La începutul lunii septembrie, Parchetul General anunța că a deschis un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni, în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă. Dosarul se afla la Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis “ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de Poliție, precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”.

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași, șeful DSP Iași anunțând anterior că plângerea trebuie făcută la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Diana Șoșoacă a blocat, în 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni, care se afla în scenariul roșu. În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

                                                                                                                    Adina Silav