23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 12:59

Dosar penal, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă la un centru de vaccinare

spot_img

Parchetul General anunță că a deschis, joi, un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni, în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă.

Dosarul se află la Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis “ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de Poliție, precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”.

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași, șeful DSP Iași anunțând anterior că plângerea trebuie făcută la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

La solicitarea RFI România, Parchetul General a transmis că cercetările se desfășoară “in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.”

Un grup de protestatari anti-vaccinare, în frunte cu senatoarea Diana Șoșoacă, a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Răchiţeni, din judeţul Iaşi, aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare și Colegiul Medicilor au cerut măsuri după aceste incident.

                                                                                                                   Adina Silav