24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:46
No menu items!

România continuă vaccinarea cu AstraZeneca, la toate categoriile de vârstă

spot_img

Vaccinarea cu serul de la AstraZeneca va continua fără restricții, pentru toate categoriile de vârstă, a anunțat președintele Comitetului național de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Se continuă vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. (…) Având în vedere contextul epidemiologic din România, este foarte important să continuăm vaccinarea împotriva COVID-19 cu toate produsele vaccinale şi la parametri cât mai ridicaţi. Persoanele imunizate cu doza 1 vor continua rapelul cu același vaccin. Doar persoanele care la prima doză au avut un eveniment trombotic au contraindicaţie pentru vaccinul de la AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește combinarea a două vaccinuri, cum ar fi prima doză de la AstraZeneca și rapel de la altă companie, Gheorghiță a spus că „suntem complet în afara unor recomandări științifice și nu avem date de siguranță și eficacitate”.

El recomandă ca persoanele să finalizeze schema de vaccinare începută.

Persoanele vaccinate trebuie să ceară imediat ajutorul medicilor dacă au dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.