27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:40
No menu items!

Regele Charles, pentru 5 zile în România. Suveranul ratează întâlnirea cu prințul Harry pentru a se plimba prin Transilvania

spot_img

Regele Charles va rata vizita prinţului Harry la Londra preferând drumeţiile în Transilvania. Majestatea Sa se va recupera în România săptămâna viitoare, în timp ce fiul său cel mic, care s-a mutat în California, va veni la Londra pentru a depune mărturie în procesul intentat grupului media Mirror, scrie The Telegraph.

Regele va lipsi în timpul vizitei Ducelui de Sussex la Londra, săptămâna viitoare, întrucât plănuieşte să facă o excursie privată în Transilvania, spun sursele Telegraph. În timp ce tatăl său se va afla în România, prinţul Harry trebuie să se întoarcă la Înalta Curte de la Londra, la începutul lunii iunie, deoarece a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzaţii de piraterie telefonică.

Călătoria Regelui Charles în România, planificată pentru cinci zile pe parcursul săptămânii viitoare, va coincide cu rara apariţie a fiului său în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca cei doi să se vadă, scrie news.ro.

Charles se va recupera după încoronare şi va sta în casa sa din Transilvania rurală. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire.

În timpul vizitelor sale anuale la îndrăgita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să îşi petreacă zilele făcând drumeţii pe dealuri şi să picteze, iar seara să citească.

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, a trasmis zilele trecute și ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Noul Rege al Marii Britanii va veni pe 2 iunie la București și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis ca gest de curtoazie, după care vizita va avea un caracter privat.

Regele Charles vine de mult timp în România, unde deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi, după ce a cumpărat prima sa proprietate – o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri – în 2006. Zona rurală din jurul casei sale din Viscri îi oferă monarhului iubitor de natură posibilitatea de a face excursii botanice şi de a vedea pajişti cu flori sălbatice, precum şi trasee de drumeţie şi echitaţie.

În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri”, scrie The Telegraph.

Harry va depune mărtuire în instanță 

Prinţul Harry este aşteptat să depună mărturie la procesul împotriva MGN de la Londra, la începutul săptămânii viitoare, în care se va confrunta cu fostul editor de la The Mirror, Piers Morgan, care a devenit unul dintre cei mai vehemenţi critici ai familiei de Sussex. Este de aşteptat ca desfăşurarea procedurilor în legătură cu plângerea sa să dureze trei zile, incluzând declaraţiile de deschidere şi apariţiile în boxa martorilor, când ducele şi martorii MGN vor fi audiaţi.

Prinţul Harry este una dintre numeroasele personalităţi de profil înalt care au depus plângeri în justiţie şi solicită despăgubiri de la grupul de presă pentru presupusă colectare ilegală de informaţii.

La începutul procesului, MGN a recunoscut că a existat o colectare ilegală de informaţii în legătură cu ducele, pentru care „îşi cere scuze fără rezerve”. MGN neagă însă pirateria telefonică. Grupul a mai declarat că activităţile sale din trecut „justifică despăgubiri” în cazul său.

                                                                                                                   Adina Silav