23.9 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 23:11
No menu items!

Regele Charles al III-lea vine în România peste câteva zile. Vizita va avea un caracter privat

spot_img

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, pentru Agerpres.

Noul Rege al Marii Britanii va veni pe 2 iunie la București și se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis ca gest de curtoazie, după care vizita va avea un caracter privat.

Ambasadorul britanic nu a dat mai multe detalii despre vizita lui Charles, deoarece se dorește ca vizita să fie „cât se poate de liniştită şi discretă”.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca vizita să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar, vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a subliniat Andrew Noble.

Andrew Noble a explicat că implicarea din trecut a Prinţului de Wales în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic.

„Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată”, a adăugat ambasadorul.

Amalia Capră