18.9 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 7:13
No menu items!

Procuroarea care a bruscat fetița din Baia de Aramă, urmărită penal de SIIJ

spot_img

Maria Pițurcă, procurorul de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a bruscat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopţie, este urmărită penal pentru purtare abuzivă.

Procuroarea s-a prezentat joi dimineață la sediul Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), unde i se vor aduce la cunoștință acuzațiile. Maria Pițurcă este însoțită de un avocat.

Pe 21 iunie, Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de mascați la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă. În imaginile înregistrate de familie, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, iar procurorul o trage de mâini și o bruschează pe fetiță.

Alături de Pițurcă, este urmărită penal și Morjan Violeta, o angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, pentru falsificare de semnătură.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei, urmând ca CSM să ia o decizie. De asemenea, Maria Piţurcă este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru săvârşirea unor abateri disciplinare constând în “manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi “exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

Cristi Ciupercă